Seznam alergenů- vysvětlivky k jídelníčku

Seznam alergenů – publikovaný ve směrnici 2000/89 ES od 13.12.2014 směrnicí 1169/2011 EU

1.obiloviny obsahující lepek

pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich

2. korýši

a výrobky z nich

3. vejce

a výrobky z nich

4. ryby

a výrobky z nich

5. podzemnice olejná (arašídy)

a výrobky z nich

6. sójové boby (sója)

a výrobky z nich

7. mléko

a výrobky z něj

8. skořápkové plody

mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy,para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich

9. celer

a výrobky z něj

10. hořčice

a výrobky z ní

11. sezamová semena (sezam)

a výrobky z nich

12. oxid siřičitý a siřičitany

v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2

13. vlčí bob (lupina)

a výrobky z něj

14. měkkýši

a výrobky z nich