Seznam alergenů- vysvětlivky k jídelníčku
Seznam alergenů – publikovaný ve směrnici 2000/89 ES od 13.12.2014 směrnicí 1169/2011 EU
1.obiloviny obsahující lepek
pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
2. korýši
a výrobky z nich
3. vejce
a výrobky z nich
4. ryby
a výrobky z nich
5. podzemnice olejná (arašídy)
a výrobky z nich
6. sójové boby (sója)
a výrobky z nich
7. mléko
a výrobky z něj
8. skořápkové plody
mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy,para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
9. celer
a výrobky z něj
10. hořčice
a výrobky z ní
11. sezamová semena (sezam)
a výrobky z nich
12. oxid siřičitý a siřičitany
v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
13. vlčí bob (lupina)
a výrobky z něj
14. měkkýši
a výrobky z nich